Ha kényszeritenek az oltásra itt egy hivatalos jogi szövegezés.

Spread the love

Tisztelt Munkáltató!

Tekintettel arra, hogy Ön engem az oltásra kényszerít, ennek hiányában a saját költségemből mindennapi negatív teszt elvégzésére és bemutatására, az alábbiakban megfogalmazott észrevételt teszem, illetve az alábbiakban összegzett kérdésekre szíves írásbeli válaszát várom.

1. Alapvető, állampolgári alkotmányos jog az önrendelkezési jog, amely jelen helyzetben azt jelenti, hogy jogomban áll eldönteni, hogy kérem az oltást vagy sem. Ön ezen jogomat korlátozza, hiszen az oltás nem kötelező.

2. Az Ön által tanúsított magatartás kimerítheti a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény, BTK. 195. &-ába ütköző és aszerint minősülő kényszerítés tényállását. (Aki mást, erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz bűntett miatt büntetendő. Ugyebár Ön engem az oltásra kényszerít, amellyel az önrendelkezési jogomat sérti. )

3. Kérem jelölje meg azt a konkrét jogszabályhelyet (jogszabály, paragrafus, bekezdés), amely alapján Ön engem oltásra, negatív tesztre kötelez.

4. Kérem adjon teljeskörű tájékoztatást az összes vakcina összetételéről, hiszen mint munkáltatót tájékoztatási kötelezettség terheli.

5. Kérem adjon teljeskörű tájékoztatást az összes vakcina mellékhatásáról, rövid, közép- és hosszú távú hatásairól, hiszen mint munkáltatót tájékoztatási kötelezettség terheli.

6. Kérem adjon – egy- a munkáltatói jogkör gyakorlója által aláírt dokumentumot arról, hogy a mindennapi tesztet én a saját munkabéremből vagyok köteles fizetni.

7. Kérem adjon egy, a munkáltatói jogkör gyakorlója által aláírt dokumentumot arról, hogy amennyiben nem oltatom be magamat, illetve nem fizetem a tesztet, úgy megszüntetik a munkaviszonyomat.

8. Kérem írja meg azt a konkrét jogszabályhelyet, (jogszabály, paragrafus, bekezdés), amely, alapja a munkaviszonyom megszüntetésének.

A munkáltatót terhelő tájékoztatási kötelezettségre figyelemmel várom írásbeli válaszát az előzőekben rögzített valamennyi pontban megfogalmazott kérdésre, észrevételre.

Ellenkező esetben nem marad más választásom, mint az ügyet jogi útra terelni.

Tisztelettel:

Dátum, Aláírás

 

Forrás: Facebook

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

* A GDPR jelölőnégyzet szükséges

*

Egyetértek

17 − öt =